Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2021

Жителю Нової Одеси повідомлено про підозру за самовільне зайняття земельної ділянки площею 50 га

                  

Органи прокуратури Миколаївської області принципово реагують  на незаконні оборудки із землею відповідно до вимог діючого законодавства України.

Зокрема, 22 червня 2021 року,  за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури,  слідчим поліції, з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів, повідомлено про підозру жителю м. Нова Одеса за самовільне зайняття земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 50 га на території Новоодеської об’єднаної територіальної громади (ч.1 ст.197-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні поточного року підозрюваний, не маючи будь-яких законних підстав, самовільно зайняв зазначену земельну ділянку, яку за допомогою сільськогосподарської техніки обробив та засіяв сільськогосподарськими культурами –ячменем та соняшником. Як наслідок, зазначеними протиправними діями спричинено громаді шкоду у розмірі понад 150 тис грн.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч.1 ст.197-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців.

За інформацією Миколаївської окружної прокуратури

 

кількість переглядів: 1082