Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2021

Розтратив бюджетні кошти при ремонті будинку культури та підробив документи – перед судом постане колишній сільський голова  

                        

Первомайською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт  стосовно колишнього Степківського сільського голови, який обвинувачується у розтраті  чужого майна шляхом зловживання службовим становищем та у службовому підробленні (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Костянтин Щербак, у ході розслідування встановлено, що у 2019 році між Степківською сільською радою та приватним підприємством укладено договір підряду щодо капітального ремонту  приміщень сільського будинку культури.

Представник замовника - сільський голова, маючи умисел на розтрату бюджетних коштів, підписав акт виконаних будівельних робіт, завищивши їх вартість та обсяги.

На підставі зазначеного документа на рахунок підприємства безпідставно перераховано за ремонтні роботи кошти у сумі понад 90 тис грн.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За інформацією Первомайської окружної прокуратури  

 

кількість переглядів: 952