Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2021

Завдяки прокуратурі державі повернуть лісові землі площею 12,3 га

                       

За позовом Миколаївської обласної прокуратури рішенням Господарського суду Миколаївської області визнано незаконними та скасовано  розпорядження Доманівської райдержадміністрації та наказ Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, якими протиправно передано у комунальну власність землі державного лісового фонду.

Прокуратурою встановлено, що райдержадміністрацією та управлінням Держгеокадастру під час формування земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 89,9 га до їх складу незаконно включено землі державного лісового фонду площею 12,3 га. Зазначені ділянки під виглядом земель сільськогосподарського призначення у 2018 році протиправно передано у комунальну власність Прибузької сільської ради.

Внаслідок таких незаконних рішень органів влади, землі державного лісового фонду вилучено зі складу земель, що перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Веселинівське лісове господарство», та припинено право державної власності на них.

Суд погодився з доводами прокуратури та задовольнив позов у повному обсязі. Рішення суду забезпечить повернення ділянки площею 12,3 га до державного лісового фонду України.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1459