Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2021

В обласній прокуратурі відбувся спільний тренінг з питань додержання вимог законодавства у сфері екології (ФОТО)

                   

У середу, 23 червня 2021 року, під головуванням заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури Артура Оганнісяна відбувся спільний тренінг правоохоронних та інших державних органів з питань додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Участь у заході взяли голова Миколаївського апеляційного суду,  представники управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОДА, Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу, управління Державного агентства рибного господарства у Миколаївській області, Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства, науковці НУК ім. адмірала Макарова, співробітники Головного управління Нацполіції та управління Служби безпеки України в області.

Відкриваючи координаційний захід, заступник керівника обласної прокуратури зазначив, що посилення боротьби з правопорушеннями у сфері охорони довкілля є одним з основних пріоритетів у діяльності правоохоронних органів. Тільки завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів та державних органів можливо забезпечити своєчасне виявлення кримінальних правопорушень проти довкілля, їх припинення, розкриття, ефективний захист інтересів держави представницькими засобами та відшкодування заподіяних державі збитків.

У ході тренінгу обговорено питання координації зусиль по протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля., звернуто увагу на  проблемні питання, які виникають під час судового розгляду справ про злочини та інші правопорушення проти довкілля.

Був зроблений акцент на запровадженні ефективних тактик та методик здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень зазначеної категорії, процедура видачі відповідних дозволів.

За наслідками тренінгу опрацьовано алгоритм взаємодії між правоохоронними органами та державними органами контролю щодо ефективної протидії негативним проявам у цій сфері.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1298