Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

Прокуратура вимагає у судовому порядку розірвати договори оренди землі із недобросовісним орендарем

                     

Первомайською окружною прокуратурою установлено, що Головним управлінням Держземагентства в Миколаївській області у 2014 році передано громадянину в оренду дві земельні ділянки загальною площею 73 га на території Врадіївської селищної ради для сінокосіння та випасання худоби.   

Однак, фізичною особою, в порушення вимог земельного законодавства та умов цих договорів, земельні ділянки використовувалась не за цільовим призначенням - на них вирощувалась сільськогосподарська культура (кукурудза), тобто здійснювалось товарне сільськогосподарське виробництво.

Такі незаконні дії землекористувачів призводять по-перше, до погіршення якості ґрунтів та виснаження земель, по-друге, до значних втрат бюджетів, оскільки орендна плата за використання пасовищ в 4-5 разів менша, ніж за землі, надані для ведення товарного сільгоспвиробництва.

Водночас, посадовими особами органу контролю понад двох років заходи до розірвання спірних договорів та повернення земельних ділянок не вживались.

З метою усунення цих порушень та захисту інтересів держави Первомайською окружною прокуратурою до суду пред’явлено 2 позови про дострокове розірвання договорів оренди землі та повернення ділянок державі.

Наразі судом відкрито провадження у справах.

За інформацією Первомайської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1312