Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2021

Завдяки прокуратурі землі лісового фонду площею 24,2 га повернуть державі

                    

Господарським судом в Миколаївській області задоволено два позови Миколаївської обласної прокуратури  про  визнання незаконними та скасування наказів Держгеокадастру області, скасування державної реєстрації земельних ділянок загальною площею 68,7 га та припинення права комунальної власності на відповідні землі.

Встановлено, що Головним управлінням Держгеокадастру у 2019 році передано у комунальну власність Широколанівської сільської ради з метою подальшого розташування громадських пасовищ дві земельні ділянки державної власності сільськогосподарського призначення площею 68,7 га. Водночас, у межі цих земель протиправно включено 2 лісові ділянки загальною площею 24,2 га.

Розпорядження землями лісогосподарського призначення відбулось без дотримання передбаченої законодавством процедури вилучення їх у постійного користувача – державного підприємства «Веселинівське лісове господарство» та за відсутності відповідного рішення уповноваженого органу – Кабінету Міністрів України.

Вказане стало підставою для звернення обласною прокуратурою з позовами до суду, які задоволені у повному обсязі.

Реагування прокуратури забезпечить повернення державі земель лісового фонду загальною площею 24,23 га та можливість використання їх в подальшому за цільовим призначенням – відтворення та збереження лісів.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1055