Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2021

Незаконно надали у приватну власність землі регіонального ландшафтного парку «Приінгульський» - судитимуть посадовців Держгеокадастру

                     

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду  обвинувальний акт стосовно начальника одного з районних відділів ГУ  Держгеокадастру у Миколаївській області та колишнього в.о. начальника ГУ  Держгеокадастру у Миколаївській області за фактом незаконного відчуження земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні регіонального ландшафтного парку «Приінгульський» та відносяться до земель природно-заповідного фонду  (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, посадовці, працюючи на керівних посадах в Головному управлінні Держгеокадастру в області, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби діяли з метою одержання неправомірної вигоди третіми особами у вигляді незаконного отримання у власність земельних ділянок загальною площею 14 га для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель природно-заповідного фонду.

Вказані особи, достовірно знаючи про порядок зміни цільового призначення земельних ділянок природно-заповідного призначення та надання їх у власність, за відсутності погодження Кабінету Міністрів України та Управління екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації, не перевірили відповідність вимогам чинного земельного законодавства України надані проекти землеустрою, прийняли управлінські рішення, які стали підставою для передачі земель природно-заповідного фонду у приватну власність.

Отже, дії посадовців призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок природно-заповідного фонду, що  завдало тяжких наслідків інтересам держави на загальну суму  понад 1 млн грн.

За вчинене їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1187