Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2021

Прокуратура через суд вимагає скасувати право оренди та повернення земельної ділянки вартістю 2,6 млн грн біля міжміського автовокзалу у Миколаєві

                            

Господарським судом Миколаївської області відкрито провадження у справі за позовом Окружної прокуратури міста Миколаєва про скасування державної реєстрації права оренди, припинення права оренди та повернення земельної ділянки площею 1400 кв м, розташовану поблизу міжміського автовокзалу у м.Миколаєві.

З’ясовано, що Миколаївською міською радою суб’єкту господарювання надано в оренду зазначену земельну ділянку для благоустрою та обслуговування зелених насаджень без права забудови зазначену.

По закінченню терміну дії договору оренди земельну ділянку орендарем не повернуто, натомість, в порушення законодавства та без належних на те правових підстав до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено зміни в частині продовження дії договору оренди. Всі ці незаконні дії спрямовані на протиправне будівництво на вказаній ділянці комерційного об’єкту.   

Крім того, за фактом протиправних дій державного реєстратора щодо незаконного продовження дії договору оренди внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 365-2 КК України.

За інформацією Окружної прокуратури міста Миколаєва.

 

кількість переглядів: 1195