Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2021

Вирок суду: 15 та 12 років позбавлення волі за вбивство людини

                             

Казанківським відділом Баштанської окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно двох  раніше судимих чоловіків, які вчинили умисне вбивство за обтяжуючих обставин.

У ході судового розгляду встановлено, що в ніч з 19 на 20 червня 2019 року в балці на околиці села Нововолодимирівка Казанківського району Миколаївської області, 31-річний та 40-річний чоловіки, діючи за попередньою змовою між собою, реалізуючи спільний умисел, спрямований на позбавлення життя 28-річного місцевого жителя, заподіяли йому несумісні з життям тілесні ушкодження. Внаслідок протиправних дій зловмисників потерпілий помер на місці події.

Незважаючи на невизнання обвинуваченими своєї вини, здобуті органом досудового розслідування та надані стороною обвинувачення докази суд визнав достатніми та допустимими та прийняв рішення про обгрунтованість обвинувачення осіб у вчиненні кримінального правопорушення.

Відтак, вироком Новобузького районного суду від 01.07.2021 зловмисників визнано винними у вчиненні злочину, предбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України, а саме - умисному вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років та 12 років, відповідно.

За інформацією Баштанської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1302