Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2021

Розповсюджували наркотики через месенджер Telegram та «закладки» – у Миколаєві затримано двох місцевих жителів (ФОТО)

                     

Окружною прокуратурою міста Миколаєва здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного збуту наркотичних та психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).
         
Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє жителів м. Миколаєва, віком 33-х та 34-х років, отримували посилки з наркотиками через поштові відправлення. Далі фігуранти здійснювали фасування товару на одній із квартир обласного центру і в подальщому продавали через Telegram-канал, шляхом закладок.

Спочатку замовник надсилав на рахунок зловмисників кошти, після цього зловмисники розкладали «закладки», а у кінцевому результаті замовник отримував фото з координатами товару.

6 липня цього року під процесуальним керівництвом окружної прокуратури співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю в Миколаївській області разом зі слідчими Миколаївського районного управління поліції за силової підтримки спецпризначенців управління «КОРД»  провели  санкціоновані обшуки за місцем проживання зловмисників, у ході яких вилучено понад 3 кг наркотичної речовини, попередньо амфетаміну, та психотропні речовини, на загальну суму понад 3 млн грн,  більша частина з яких – 2000 шт, на момент обшуків вже була розфасована та приготовлена для подальшого збуту. Крім того, виявлено банківські картки, електронні ваги й мобільні телефони.

Щомісячний заробіток кожного з фігурантів сягав до 300 тисяч гривень.

Все вилучене направлено на експертне дослідження.

Наразі зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК  України. Їм повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Правоохоронці встановлюють канали постачання наркотичних засобів, а також встановлюють інших учасників, які причетні до злочину.

За інформацією Окружної прокуратури міста Миколаєва

 

 

кількість переглядів: 1208