Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

У прокуратурі відбулося друге засідання міжвідомчої робочої групи щодо протидії кримінальним правопорушенням у екологічній сфері (ФОТО)

                      

Сьогодні, 9 липня 2021 року, під головуванням заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури Артура Оганнісяна та за участі голови Державної екологічної інспекції України Андрія Мальованого відбулося засідання міжвідомчої робочої групи щодо протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Відкриваючи засідання, заступник керівника обласної прокуратури наголосив, що протидія кримінальним правопорушенням в екологічній сфері та забезпечення відшкодування заподіяних державі збитків є спільною справою правоохоронних і державних органів.  

 

 

 

 

 

Голова Державної екологічної інспекції України також зазначив про необхідність взаємодії під час виявлення та фіксації екологічних правопорушень, визначив шляхи щодо протидії несанкціонованим звалищам, які становлять реальну загрозу екологічній безпеці, а також правопорушень у сфері охорони водних ресурсів, надрокористування, біоресурсів, у сфері атмосферного повітря.

 

 

 

 

 

Одним із важливих питань стало обговорення дотримання екологічних норм в акваторії морських та річкових портів, терміналів та рейдів, забруднення моря, джерелом яких є скиди з плавучих засобів та промислових об’єктів, а також контроль за належним використанням коштів, які виділяються в тому числі на оплату послуг зі зняття лляльних та фекальних вод з суден.

Заступник керівника обласної прокуратури звернув увагу на проблемні питання при взаємодії з керівництвом ДА «Адміністрація морських портів України» та наголосив, що обласна прокуратура продовжить вживати комплекс координаційних заходів, направлених на  недопущення забруднення акваторії портів та моря.

 

 

 

 

 

У ході засідання також акцентовано увагу на  координації зусиль по протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля, на проблемних питаннях, які виникають під час взаємодії між державними та правоохоронними органами.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури
 

 

кількість переглядів: 1357