Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2021

Прокуратура вимагає повернути навчальному закладу земельну ділянку вартістю понад 63 млн грн

                              

Ухвалою Господарського суду Миколаївської області відкрито провадження у справі за позовом Миколаївської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Степківської об’єднаної територіальної громади про повернення учбовому закладу земельної ділянки державної форми власності вартістю понад 63 млн грн.  

Прокуратурою встановлено, що зазначені землі передані в постійне користування навчальному закладу для дослідних і навчальних цілей. Надалі навчальним закладом земельну ділянку на підставі договору про спільну діяльність передано приватному суб’єкту господарювання для обробітку та вирощування сільськогосподарської продукції.

Разом з тим, опрацюванням положень вказаного договору встановлено достатні підстави вважати, що його укладено сторонами з метою приховування іншого правочину – договору оренди землі, оскільки земельну ділянку фактично передано у користування для здійснення підприємницької діяльності (товарного сільськогосподарського виробництва) фермерському господарству на підставі удаваного договору суборенди землі та з порушенням вимог до їх цільового використання.

З метою усунення порушень прокуратурою до Господарського суду Миколаївської області подано відповідну позовну заяву.

За інформацією Миколаївської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1241