Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2021

Замах на розтрату бюджетних коштів при будівництві спортивного майданчика – судитимуть чиновника Первомайської міської ради, представника підрядника та інженера технічного нагляду

               

Первомайською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника Управління житлово-комунального господарства Первомайської міської ради, підрядника та інженера технічного нагляду за фактом замаху на розтрату бюджетних коштів під час будівництва спортивного майданчика на території парку культури і відпочинку «Дружби народів» у м. Первомайськ та за фактом службового підроблення.

За інформацією керівника окружної прокуратури  Костянтина Щербака, у 2019 році між Первомайською міською радою та товариством укладено договір підряду щодо будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям.

Представник підрядника – майстер підприємства, маючи злочинний умисел на заволодіння бюджетними коштами, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості стосовно фактично виконаних робіт, завищивши їх обсяги та вартість.

Після чого, підприємець, який здійснював технічний нагляд за будівництвом вказаного майданчику, та посадова особа міськради, достовірно знаючи, що представник підрядника вніс до акту виконаних робіт недостовірні відомості, підписали його.

На підставі недостовірних документів на розрахунковий рахунок товариства в якості оплати за виконані роботи повинні були перераховані бюджетні кошти у сумі 143, 5 тис. грн. Однак, вищевказані особи не змогли заволодіти бюджетними коштами, так як їхня протиправна діяльність була виявлена та припинена правоохоронцями.

Дії представника підрядника – майстер товариства кваліфіковані за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службове підроблення), підприємеця, який здійснював технічний нагляд, - за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, та пособництво у підробленні офіційних документів), посадовця міськради, - за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (замах на розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службове підроблення).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  

За інформацією Первомайської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1198