Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2021

Незаконно нарахував собі премію – колишньому голові РДА повідомлено про підозру

                                 

28 липня 2021 року за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури колишньому голові однієї з районних державних адміністрацій Миколаївської області повідомлено про підозру за фактом заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення  (ч.2 ст. 191 та ч.1 ст. 366 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Геннадій Герман,  колишній голова РДА, зловживаючи службовим становищем, з метою власного збагачення, видав розпорядження, до якого вніс недостовірні відомості щодо підстав його звільнення з займаної посади та розміру нарахованої йому вихідної допомоги. На підставі вказаного розпорядження йому незаконно було перераховано вихідну допомогу, яка перевищує встановлену законодавством.

Внаслідок вказаних дій спричинено матеріальну шкоду державі в особі Миколаївської районної державної адміністрації на суму понад 120 тисяч гривень. 

Досудове розслідування триває.   

Довідково: згідно статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Миколаївської окружної прокуратури 

кількість переглядів: 1242