Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2021

Керівник обласної прокуратури відвідав Арбузинську виправну колонію № 83 (ФОТО)

                          

У четвер, 12 серпня, керівник Миколаївської обласної прокуратури Володимир Говоруха, перший заступник керівника обласної прокуратури Денис Фальченко та начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації Анатолій Жмура  відвідали державну установу «Арбузинська виправна колонія №83», де перевірили умови тримання засуджених, а також звернули увагу на стан вжитих персоналом заходів щодо унеможливлення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Очільник обласної прокуратури підкреслив важливість суворого дотримання вимог законів під час тримання осіб у вказаній установі, недопущення порушення їх конституційних прав, у тому числі на матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення, фактів катувань, інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крім того, керівник прокуратури оглянув кімнати для надання короткострокових та тривалих побачень, відвідав їдальню, відділення соціально-психологічної служби, приміщення дільниць ПКТ, ДПК, СІЗО, ДІЗО, а також виробничі об’єкти.

Володимир Говоруха здійснив особистий прийом засуджених, які задавали питання щодо порядку встановлення адміністративного нагляду за особами, звільненими з місць позбавлення волі, а також щодо розгляду кримінального провадження апеляційною інстанцією, після скасування вироку Верховним Судом України. На всі запитання були наданні ґрунтовні відповіді та роз’яснено законодавство.

 

 

 

 

 

 

З керівництвом установи під час робочого візиту було обговорено ряд ключових питань, які потребують нагальної уваги керівництва та персоналу установи. Визначено проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Довідково: Державна установа «Арбузинська виправна колонія №83» є установою середнього рівня безпеки, у якій утримуються  засуджені за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених вперше. В даній установі відбувають покарання 481 особа.  


На території колонії функціонує дільниці ПКТ, ДПК, СІЗО, ДІЗО, а також медична частина №83 Філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Миколаївській та Одеській областях.

Засуджені, які відбувають покарання в колонії, залучаються до праці на державному підприємстві «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№83)».

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратура

 

кількість переглядів: 1197