Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2021

За ініціативою обласної прокуратури проведено безпрецедентний захід із вивчення стану дотримання екологічних норм на предмет забруднення моря (ФОТО)

                       

Миколаївською обласною прокуратурою систематично запроваджуються нові підходи щодо вирішення нагальних проблем у сфері охорони вод на території регіону.

Так, прокуратурою організовано виконання спільних заходів організаційного та практичного характеру, визначених засіданнями постійно діючої міжвідомчої робочої групи щодо протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони навколишнього природного середовища, направлених на з’ясування дотримання екологічних норм в акваторії морських і річкових портів та терміналів в місті Миколаєві на предмет забруднення моря.

Зокрема, 10 серпня 2021 року, за ініціативою керівництва обласної прокуратури у співпраці з представниками наукових та експертних установ за відповідним фахом, а також за участі державних контролюючих органів, вперше за останні роки здійснено кроки щодо з’ясування кількісних показників забруднюючих речовин за вказаними локаціями, джерелом яких можуть бути також скиди з плавучих засобів та промислових об’єктів.

За допомогою плавзасобу здійснено перший етап відбору проб води в акваторії 9 портів та терміналів в місті Миколаєві на предмет забруднення моря. Відібрано 13 проб, зразки яких направлені для проведення дослідження на наявність забруднюючих речовин.

Проведення запровадженого заходу продовжується. За результатами виявлення порушень дотримання екологічних норм, будуть вживатись відповідні заходи реагування.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури 

кількість переглядів: 1281