Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2021

Прокуратура домоглася повернення громаді Миколаєва земельної ділянки скверу

                            

Південно-західним апеляційним господарським судом задоволено позов Окружної прокуратури міста Миколаєва, яким зобов’язано суб’єкта господарювання  повернути громаді міста земельну ділянку площею 0,05 га, розташовану в сквері «Звільнення міста Миколаєва від німецько-фашистських загарбників» в Інгульському районі м. Миколаєва.

Так,  минулого року, реагуючи на численні публікації в засобах масової інформації щодо намірів комерційної забудови зеленої зони міста, прокурором до господарського суду Миколаївської області пред’явлено позовну заяву про визнання недійсним договору оренди та повернення зазначеної земельної ділянки територіальній громаді, яку незаконно надано міською радою для будівництва магазину непродовольчих товарів.

Не підтримавши позовні вимоги прокуратури щодо виявлених порушень, судом першої інстанції у задоволенні позову було відмовлено. Натомість  апеляційним судом позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі.

Відтак, за принципової позиції органів прокуратури області вжито заходів до збереження скверу та попереджено невідворотну втрату оздоровчих та рекреаційних функцій озелененої території міста.

За інформацією Окружної прокуратури міста Миколаєва

 

кількість переглядів: 1493