Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2021

Суд виніс рішення по зловмиснику, який підпалив «Епіцентр» у Первомайську: чоловіка відправлять на примусове лікування

                                  

За результатами розгляду справи за фактом підпалу магазину «Епіцентр» у м. Первомайськ та у закінченому замахі на умисне вбивство двох або більше осіб (ч.2 ст.194 та ч. 2 ст. 15 п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України), Первомайський міськрайонний суд задовольнив клопотання Миколаївської обласної прокуратури про застосування примусових заходів медичного характеру відносно зловмисника.

Так, до 38-річного жителя м. Первомайськ застосують примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом, оскільки той страждає психічним захворюванням та не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Первомайською окружною прокуратурою  в судовому засіданні доведено,  що 2 лютого цього року близько 12.30 год зловмисник прибув до магазину «Епіцентр»,  та з метою знищення магазину, у відділі, де продаються лакофарбові матеріали, взяв пляшку розчинника «Уайт-спірит», зняв кришку та облив нею інші коробки з цим засобом. Після чого за допомогою запальнички підпалив пляшку та кинув її на прилавок.

Вогнем було знищено орієнтовно 4000 кв м із загальної площі приміщення магазину та товар, який знаходився в магазині.  

Після вчинення підпалу протиправні дії зловмисника помітили охоронці магазину та спробували його затримати. У ході затримання підпалювач чинив опір та наніс удари гострою частиною сокири двом охоронцям.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 964