Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2021

Керівник обласної прокуратури провів пресконференцію за підсумками роботи у І-му півріччі 2021 року (ФОТО, ВІДЕО)

                       

У четвер, 19 серпня, керівник Миколаївської обласної прокуратури Володимир Говоруха провів пресконференцію щодо результатів роботи органів прокуратури Миколаївщини  у І-му півріччі 2021 року.  

Під час заходу очільник відомства поінформував представників засобів масової інформації про основні досягнення у роботі на пріоритетних напрямках та відповів на ряд запитань журналістів.

Зокрема, Володимир Говоруха, розповів про підсумки роботи на таких напрямках як викриття корупційних правопорушень, правопорушень у земельній та бюджетній сферах, протидія організованій злочинності, акцентував увагу на результатах роботи у сфері представницької діяльності, питаннях захисту довкілля та екологічної безпеки регіону.

Так, у поточному році викрито втричі більше злочинних угруповань ніж у минулому році, а саме 18 у складі 50 осіб проти 5 у складі 22 осіб. За процесуального керівництва прокурорів викрито 43 корупційні злочини, задокументовано 34 факти хабарництва.

До суду скеровано 27 обвинувальних акти про кримінальні корупційні правопорушення, 12 – у природоохоронній сфері, 16- у бюджетній сфері, 9 – у сфері земельних відносин.

З результатами розгляду апеляційних скарг прокуратури,  судами  апеляційної інстанції скасовано, з постановленням нових вироків, рішення судів І інстанції відносно  45 осіб,  серед яких виправдувальні вироки  - щодо 8 осіб. За касаційними скаргами прокурорів переглянуто судові рішення стосовно 7 осіб. При цьому,  щодо 4 - скасовано реабілітуючі рішення, ухвалені судами нижчих інстанцій.

Принципово реагували прокурори на факти протиправного вилучення земель, насамперед у межах рекреаційних територій узбережжя Чорного моря, цінних лісів, водних об’єктів та сільськогосподарських угідь, на факти порушень у сфері використання державного та комунального майна, у бюджетній сфері. На зазначених напрямах загалом пред’явлено понад 100 позовів на загальну суму 791 млн грн.

Надалі керівник обласної прокуратури проінформував журналістів про перебіг слідства у ряді актуальних та резонансних кримінальних проваджень та відповів на запитання представників ЗМІ.

кількість переглядів: 2016