Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2021

Диплом про вищу освіту за неправомірну вигоду – судитимуть трьох осіб

                            

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено обвинувальний акт стосовно двох посадових осіб Міжнародного класичного університету  ім. П. Орлика за фактом підроблення офіційних документів та несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислюваних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, вчинені повторно та за попередньою змовою  (ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 361 КК України), а стосовно 33-річного жителя м. Миколаєва – за фактом заволодіння обманом грошовими коштами у сумі 65 000 грн, шляхом підбурювання громадянина до замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі юридичної особи приватного права та за вчинення службовою особою дії з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду (за ч. 1 ст. 190,  ч. 4  ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 368-3 КК України).

За даними слідства, фахівець деканату фармації та оператор «Єдиної державної електронної бази з питань освіти» університету, діючи за попередньою змовою, неодноразово не санкціоновано втручались у роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, що призвело до підробки та спотворення процесу обробки інформації.

Зокрема, вносили недостовірні відомості до електронної бази про нібито навчання осіб у навчальному закладі та здобуття ними освіти і отримання дипломів, підробляли офіційні документи – дипломи та додатки до них, достовірно знаючи, про те, що вказані особи в університеті не навчались.

Місцевий житель обвинувачується у заволодінні шляхом обману  майном громадянина - грошовими коштами у сумі 65 000 грн, для чого підбурив та схилив останнього до замаху на нібито надання через нього неправомірної вигоди керівництву зазначеного навчального закладу, за видачу диплому бакалавра за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування» без фактичного навчання в закладі, не маючи наміру передавати вказані грошові кошти керівництву університету, заволодів ними.  

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1321