Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2021

Засудженого, який втік з із спеціалізованого лікувального закладу, затримано

          

У четвер, 26 серпня 2021 року, завдяки вжитим правоохоронними органами області заходам, на березі р. Південний Буг у Миколаївському району затримано засудженого, який 25 серпня цього року здійснив втечу з спеціалізованого лікувального закладу у с. Сапетня Ольшанської ОТГ.

До втечі засуджений утримувався у лікувальному закладі відповідно до ухвали суду за вчинення вбивства у грудні 2013 року (ч. 1 ст. 115 КК України). За результатами проведеної судової-психіатричної експертизи, його було визнано неосудним, оскільки під час вчинення злочину він не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.
До нього було судом застосовано примусові заходи медичного характеру у відділенні із суворим наглядом,  які у подальшому  було змінено та застосовано примусові заходи медичного характеру у відділенні зі звичайним наглядом.

Зловмисник, скориставшись тим, що за його діями не здійснюється нагляд службовими особами лікувального закладу, під час прогулянки скоїв втечу.

За вчинення вказаного правопорушення йому повідомлено про підозру за ст.394 КК України.  

Крім того, Миколаївською окружною прокуратурою, у зв’язку з неналежним виконанням своїх обов’язків службовими особами Миколаївського обласного центру психічного здоров’я Миколаївської обласної ради внесено вказівку, яка на даний час перебуває на розгляді.

За інформацією Миколаївської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1093