Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2021

На Первомайщині за позовом прокуратури громаді повернуть водогінну мережу вартістю 7,5 млн грн

                      

Господарським судом Миколаївської області задоволено позов Первомайської окружної прокуратури про повернення у розпорядження територіальної громади об’єкта комунальної власності вартістю 7,5 млн грн.

Прокуратурою встановлено та доведено в судовому засіданні, що у 2018 році органом місцевого самоврядування передано у користування підприємцю водогінну мережу площею майже 2 тис кв м, розташовану в с. Грушівка Первомайського району, без проведення конкурсу на отримання права оренди майна та, фактично, без укладення договору оренди такого майна.

Зокрема, між відповідачами було укладено договір оренди, який не було нотаріально посвідчено та зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, що, відповідно до діючого законодавства є підставою вважати такий договір не укладеним і використання майна, переданого за ним, є незаконним.

Враховуючи вказані порушення, прокурор звернувся з позовом до суду про визнання незаконним та скасування рішення про затвердження договору оренди, повернення водогінної мережі у розпорядження територіальної громади в особі Первомайської міської ради.

За інформацією Первомайської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1265