Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2021

Прокуратура виявила порушення вимог законодавства у діяльності територіальних підрозділів з питань пробації

                              

Упродовж серпня-вересня 2021 року Миколаївською обласною прокуратурою проведено перевірки у діяльності територіальних підрозділів з питань пробації щодо додержання кримінально-виконавчого законодавства України при виконанні покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.

У Миколаївській області функціонують 24 уповноважені органи з питань пробації. На обліку цих органів перебуває понад 2,2 тисячі осіб,  засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Під час перевірок установлено, що уповноважені органи з питань пробації допускають у своїй діяльності порушення вимог законодавства.

Зокрема, встановлено випадки звернення до суду з необґрунтованими поданнями та такими, що не відповідають вимогам законодавства, неналежного здійснення наглядових та соціально-виховних заходів щодо осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, з метою дотримання обов’язків, визначених законом та покладених на них судом.

Виявлено порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства при виконанні покарань у виді громадських, виправних робіт, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, штрафу.

Перевірками також охоплено питання ефективності діяльності органів та установ ДКВС України щодо запобігання вчиненню кримінальних правопорушень особами, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, а також вивчено стан взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк.

За наслідками цих перевірок виявлено порушення у діяльності окремих підрозділів органів пробації, ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор», ДУ «Снігурівська виправна колонія №5» та Миколаївського РУП ГУ НП в Миколаївській області.

За результатами перевірок органами обласної прокуратури внесено 10 документів реагування (вказівок) з  вимогою усунути виявлені порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства та притягнути винних осіб до відповідальності.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1159