Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2021

Прокуратура захистила конституційне право 3 неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом, на здобуття загальної середньої освіти

                         

На виконання вказівки ювенального прокурора відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Миколаївської обласної прокуратури, внесеної за результатами проведеної перевірки у порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», для 3 неповнолітніх хлопців, які взяті під варту за вчинення кримінальних правопорушень та утримуються у Державній установі «Миколаївський слідчий ізолятор» забезпечено організацію здобуття загальної середньої освіти.

Зокрема, зазначених неповнолітніх зараховано до Миколаївського закладу загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ступенів з вечірньою/заочною та екстернатною формами навчання Миколаївської міської ради Миколаївської області, що надає освітні послуги особам, які утримуються під вартою, та забезпечено організацію для них освітнього процесу для здобуття якісної та повної середньої освіти, відповідно до навчальних програм.

Довідково: Положеннями ст. 53 Конституції України визначено, що кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обов'язковою. Держава забезпечує доступність і безоплатність повної загальної середньої освіти в державних і комунальних навчальних закладах.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1517