Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2021

Закупівля безкоштовних е-підручників посадовцями Миколаївської ОДА на суму майже 16 млн грн - двом особам повідомлено про підозру

                             

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Миколаєва повідомлено про підозру ексдиректору Департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації та діючому директору Комунального закладу «Центр фінансово-статистичного моніторингу, матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів» Миколаївської ОДА за фактом неналежного виконання ними своїх службових обов’язків при закупівлі послуг з доступу до електронних підручників, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства,  упродовж 2017-2019 років вказані особи з керівником приватної установи уклали угоди на отримання за бюджетні кошти послуг з доступу до платформи cepвісів електронної школи та до використання підручників, навчально-методичних посібників у електронному вигляді для учнів загальноосвітніх навчальних закладів Миколаївської області.

Закуплені посадовцями електронні підручники та посібники є безоплатно доступними в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.  

Крім цього, прийняті послуги не відповідали технічним вимогам і функціональним даним, а посадові особи, неналежним чином виконуючи свої службові обов'язки та недбало ставлячись до покладених на них функцій, не здійснили контроль за виконанням угод.

Більша частина навчальних закладів області взагалі не використовували придбані електронні сервіси через їхню невідповідність навчальній програмі.

У результаті протиправних дій вказаних осіб бюджету області завдано  збитків в сумі майже 16 млн грн.  

Прокурорами також погоджено підозру керівнику приватної установи за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст.191 КК України). Наразі триває процедура її вручення.

Заходи з документування та викриття проводилися прокурорами спільно зі слідчими Нацполіції за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та про накладення арешту на їх майно.

За інформацією Окружної прокуратури міста Миколаєва

 

кількість переглядів: 1303