Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2021

Завдав державі 800 тис грн збитків – судить колишнього керівника держпідприємства

                          

Миколаївською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків керівника державного підприємства «Племрепродуктор «Степове» за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах  (ч. 5 ст. 191 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Геннадій Герман, у ході досудового розслідування встановлено, що у 2020 році товариство, на підставі укладеного договору, здійснило постачання до державного підприємства 44,8 тис літрів дизельного пального на суму 800 тис грн.

Проте, керівник державного підприємства, достовірно знаючи, що дизельне паливо на підприємство не надійшло, діючи всупереч інтересам державного підприємства, з метою особистого збагачення, незаконно здійснив перерахунок коштів, підробив документи щодо отримання товарно-матеріальних цінностей та розпорядився пальним на власний розсуд.

В результаті таких дій посадової особи спричинено тяжкі наслідки інтересам державного підприємства у розмірі 800 тис грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Миколаївської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1753