Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2021

Ювенальні прокурори провели тематичні зустрічі з учнями (ФОТО)

                      

Сьогодні, 27 вересня 2021 року, з нагоди 30-ї річниці набуття чинності для України Конвенції про права дитини, ювенальними прокурорами органів Миколаївської обласної прокуратури розпочато проведення тематичних зустрічей, у тому числі у онлайн-режимі з урахуванням карантинних обмежень, з учнями  навчальних закладів області.

Наразі проведено правові заходи у 9 начальних закладах, у яких взяли участь майже 400 дітей.

Прокурори ознайомили дітей з діяльністю органів прокуратури. У доступній для школярів формі розповіли про особливості професії прокурора, функції та завдання прокуратури. Особливу увагу прокурори приділили розповіді про їх права та обов’язки, зазначені в Конвенції, види правової відповідальності, причини та наслідки притягнення неповнолітніх до різних видів покарань.

 

 

 

 

 

 

 

Під час проведення правових заходів підлітки мали змогу переглянути  відео про права неповнолітніх, презентацію на тему «Конвенція ООН про права дитини», вирішити ситуаційні завдання. Також прокурори довели до відома дітей номери телефонів уповноважених органів із захисту прав дітей.

Проведення вказаних заходів триває.

 

 

 

 

 

Довідково: Конвенція про права дитини прийнята Організацією Об'єднаних Націй 20 листопада 1989 року та ратифікована Верховною Радою України постановою від 27 лютого 1991 року, набула чинності для України 27 вересня 1991 року. Конвенція  складається з 54 статей.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 263