Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2021

Самовільне зайняття земельної ділянки лісового фонду - жителю Баштанського району повідомлено про підозру

                  

За процесуального керівництва Баштанської окружної прокуратури, слідчим поліції, з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів, повідомлено про підозру жителю Баштанського району за самовільне зайняття земельної ділянки державного лісового фонду площею 4 га на території Березнегуватської селищної ради Баштанського району (ч.1 ст.197-1 КК України).

Досудовим розслідуванням  встановлено, що у вересні минулого  року підозрюваний, не маючи будь-яких законних підстав самовільно зайняв земельну ділянку, яка перебуває у постійному користуванні ДП «Березнегуватське лісове господарство», обробив за допомогою сільськогосподарської техніки та засіяв сільськогосподарськими культурами – пшеницею.

Протиправними діями вказаної особи спричинено шкоду в розмірі 253 тис грн.

За клопотанням прокурора, слідчим суддею Снігурівського районного суду накладено арешт на сільськогосподарську культуру, якою засіяна самовільно зайнята земельна ділянка лісового фонду, із забороною будь-яким особам збирати врожай.

Довідково: санкція ч.1 ст.197-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців.

За інформацією Баштанської окружної прокуратури

 

кількість переглядів: 1308