Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2021

Вербування людей з метою їх експлуатації за кордоном – припинено діяльність злочинної групи (ФОТО)

                     

Під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури слідчими СУ Головного управління Нацполіції області спільно зі співробітниками УСБУ в області припинено діяльність злочинної групи, яка займалася вербуванням українських моряків з метою їх експлуатації за кордоном.

За даними слідства, двоє жителів м. Скадовськ, 45-ти та 57-ми років, починаючи з 2017 року, разом зі спільниками підшукували моряків, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Надалі, підшуканим морякам виготовляли необхідні документи та доставляли їх до Туреччини та Італії, звідки вони вже у якості членів екіпажів морських суден переправляли нелегальних мігрантів до країн Європейського Союзу. Частина з таких завербованих громадян України у подальшому були затримані правоохоронними органами Італії та після відбутого покарання повернулися до України.

За незаконні морські перевезення мігрантів фігуранти обіцяли стабільний заробіток у 4000 доларів США.

 

 

 

 

 

 

У ході проведення санкціонованих обшуків за місцями їх мешкання, а також за адресами проживання інших осіб, причетних до вчинення злочину, вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи, які використовувались у незаконній діяльності.

Зловмисників затримано у порядку ст.208 КПК України. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми, вчинена групою осіб).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою.  

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1364