Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2021

У обласній прокуратурі обговорено основні проблеми захисту інтересів держави у бюджетній сфері (ФОТО)

                          

Під головуванням заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури Дениса Ільченка проведено семінар з питань захисту інтересів держави у бюджетній сфері.

Денис Ільченко, відкриваючи  навчальний захід, наголосив, що захист прокурором інтересів держави у бюджетній сфері в суді є одним із пріоритетних напрямів представницької діяльності прокурора.

Упродовж 2020-2021 років органами обласної прокуратури заявлено позови про визнання недійсними результатів публічних закупівель та укладених за їх наслідками договорів на суму близько 200 млн грн. Судами вже задоволено позови та попереджено незаконне витрачання з бюджету коштів на суму понад 150 млн грн.

Запрошені спікери – представники Державної аудиторської служби України, Антимонопольного комітету України, Миколаївської обласної державної адміністрації та Миколаївського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі ознайомили присутніх працівників окружних прокуратур з найбільш поширеними видами порушень законодавства у бюджетній сфері, у тому числі у сфері публічних закупівель, а також можливостями органів контролю щодо виявлення таких порушень та відповідного реагування.

Під час навчального заходу прокурори мали можливість обмінятись досвідом, ознайомитись з актуальними правовими висновками Верховного Суду з цих питань та отримати фахові  відповіді на проблемні запитання.

Проведення таких заходів, як зазначила на звершення семінару начальник управління представництва інтересів держави в суді обласної прокуратури Тетяна Стоянова, дозволяє налагодити належну комунікацію між державними органами задля досягнення спільної мети -  належного захисту інтересів держави.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 924