Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2021

3600 доларів США за вплив на прийняття рішення посадовими особами - затримано адвоката (ФОТО)

                     

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та затримано адвоката Ради адвокатів Миколаївської області під час одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, адвокат вимагала від місцевого мешканця 3600 доларів США за прийняття  позитивних рішень  посадовими особами Миколаївської облдержадміністрації та Головного управління Держгеокадастру в області щодо виділення у власність громадянам земельних ділянок площею 36 га для ведення особистого селянського господарства на території Степівської ОТГ Миколаївської області.

У ході контролю за вчиненням злочину адвоката затримано після одержання від заявника неправомірної вигоди у порядку ст.208 КПК України.

Заходи з викриття здійснювалися під процесуальним керівництвом обласної прокуратури управлінням стратегічних розслідувань та слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Миколаївській області.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру та обрання запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури 

кількість переглядів: 1390