Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2021

У прокуратурі відбувся семінар з питань прокурорського нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях (ФОТО)

                     

27 жовтня 2021 року в Миколаївській обласній прокуратурі у режимі відеоконференції відбувся семінар на тему: «Основні аспекти нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях».

У роботі семінару взяли участь голова Миколаївського апеляційного суду М. Міняйло, начальник філії ДУ «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Миколаївській та Одеській областях Ю. Богатий, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області Ю. Хмельницька, працівники галузевого відділу обласної прокуратури, заступники керівників окружних прокуратур та прокурори, відповідальні за вказаний напрям роботи.

Учасники семінару обговорили  питання забезпечення участі прокурорів у розгляді судових справ, пов’язаних із виконанням вироків судів у кримінальних провадженнях, роль прокурора у судовому розгляді вказаної категорії справ, а також практику Миколаївського апеляційного суду з цих питань.  

Детально зупинились на проблемних питаннях, які виникають під час здійснення нагляду за додержанням законів при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення, питання дотримання прав в’язнів на належну медичну допомогу, у тому числі в умовах пандемії, а також питання взаємодії органів прокуратури з представниками Уповноваженого Верховної Ради України  з прав людини під час проведення перевірок у місцях несвободи.

Загалом, упродовж року прокурорами на виявлені порушення внесено 180 документів реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 280 службових осіб. Приведено у відповідність 6 нормативних актів, що свідчить про численність порушень прав осіб, які утримуються у місцях несвободи, та необхідність подальшого посилення прокурорського нагляду на вказаному напрямі.

До учасників семінару доведено завдання щодо підвищення ефективності нагляду з цих питань, особливо  визначивши пріоритетом - дотримання міжнародних стандартів захисту прав ув’язнених та засуджених.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1395