Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2021

Завдяки втручанню прокуратури відновлено право громади на сільгоспугіддя, передані в оренду без проведення земельних торгів

                     

Баштанською окружною прокуратурою до Новобузького районного суду заявлено позов в інтересах держави до Вільнозапорізької сільської ради Баштанського району та фізичної особи про визнання незаконним рішення сільської ради, визнання недійсним договору оренди та повернення земельної ділянки площею 9.1 га вартістю майже 250 тис грн.

Встановлено, що в грудні 2019 року сільською радою з фізичною особою, в порушення ст.ст. 135-139 Земельного кодексу України, укладено договір оренди земельної ділянки без проведення земельних торгів, на підставі якого фізичній особі надано в оренду земельну ділянку у поза конкурентному порядку.

У ході судового розгляду позову між відповідачами було укладено додаткову угоду про розірвання спірного договору оренди землі, а земельна ділянка було повернута у розпорядження територіальної громади в добровільному порядку.

У зв’язку з чим, 26 жовтня 2021 року судом закрито провадження по справі.

Тобто, лише за втручання прокурора порушення конкурентного порядку надання земель комунальної власності усунуто, що надасть можливість громаді розпорядитися землею у законний спосіб та передати землю на найбільш економічно вигідних умовах.

За інформацією Баштанської окружної прокуратури

 

кількість переглядів: 1475