Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2021

Прокуратура у судовому порядку домоглася повернення до бюджету 13,2 млн грн

                  

2 листопада 2021 року господарським судом Миколаївської області задоволено позов Баштанської окружної прокуратури про повернення до бюджету коштів.

Прокуратурою з’ясовано, що упродовж 2018-2019 років Баштанською міською радою з суб’єктом господарювання укладено два договори підряду на будівництво басейну для плавання. За вказаними договорами підрядник отримав від Баштанської міської ради попередню оплату в загальній сумі 13,2 млн грн.

У порушення умов договорів, підрядником роботи з будівництва басейну у встановлений строк не виконані, а використання попередньої оплати, яка йому була перерахована за умовами договорів, документально не підтверджена та замовнику не повернута.

Таким чином, внаслідок укладених правочинів, громада сподівалась урізноманітнити соцільно-культурну та спортивну  інфраструктуру у регіоні, натомість, позбулася власних коштів і не отримала бажаного басейну для плавання. Водночас, товариство мало змогу, останні чотири роки, використовувати бюджетні кошти на власний розсуд.  

Слід зазначити, що лише органами обласної прокуратури було належним чином відреаговано на порушення інтересів територіальної громади, підготовлено відповідний позов та відстояно його в суді.

Маємо сподівання, що результати представницької роботи в суді органів обласної прокуратури, сприятимуть більш активній і ефективній роботі органів місцевого самоврядування по захисту прав відповідних територіальних громад.  
 

 За інформацією Баштанської окружної прокуратури

 

кількість переглядів: 1663