Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2021

На Миколаївщині викрито військового, який збирав таємні відомості (ФОТО)

                           

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито полковника Збройних Сил України - командира однієї з військових частин на Миколаівщині, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи ( ч. 1 ст. 422 КК України).

У ході розслідування, встановлено наявність у вказаного військовослужбовця контактів з діючими військовослужбовцями Збройних Сил Російської Федерації та мешканцями тимчасова окупованої території АР Крим, які причетні до діяльності російських спецслужб.

Під час обшуку за місцем його проживання виявлено та вилучено жорсткі диски, флеш носії, мобільні термінали, ноутбук, на яких зберігається інформація військового характеру, у т.ч. з обмеженим доступом, а також документи та блокноти із записами таємних відомостей.

На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин злочину. Вирішується питання щодо повідомлення військовому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття протиправної діяльності військовослужбовця здійснювались під процесуальним керівництвом обласної прокуратури контррозвідкою Служби Безпеки України у взаємодії із Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Миколаївській області.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1529