Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2021

За апеляцією прокуратури винуватця ДТП засуджено до реальної міри покарання

                   

За апеляційними скаргами Баштанської окружної прокуратури й потерпілої Миколаївський апеляційний суд скасував вирок Березнегуватського районного суду, яким водія автомобіля Geely, за наїзд на велосипедиста визнано винним, призначено покарання та звільнено від відбування покарання (ч. 2 ст. 286 КК України).

Прокурором, який приймав участь у суді, доведено, у липні 2017 року водій, перебуваючи за кермом автомобіля в стані алкогольного сп`яніння, рухаючись по м. Баштанка, втратив контроль над керуванням свого автомобіля, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив наїзд на 44-річну місцеву жительку, яка їхала на велосипеді. Внаслідок наїзду жінка отримала численні тяжкі тілесні ушкодження.

Суд першої інстанції визнав водія винним та призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 1 рік. Разом з тим, від відбування основного покарання засудженого звільнено із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.

Проте, не погоджуючись із таким рішенням суду в частині призначеного покарання, що не відповідало ступеню тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, прокурором та потерпілою стороною подано апеляційні скарги.

Врахувавши принципову позицію прокуратури, колегія суддів Миколаївського апеляційного суду 02.11.2021 ухвалила новий вирок, яким винуватця ДТП засуджено до реального покарання у виді 4 років позбавлення волі.

За інформацією Баштанської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1581