Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2022

Отруєння сурогатним алкоголем, що спричинило смерть людей – 19-річному жителю Южноукраїнська повідомлено про підозру та взято під варту

                         

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури повідомлено про підозру 19-річному жителю міста Южноукраїнськ за фактом збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, що становить загрозу для життя і здоров’я людей, що призвело до отруєння та спричинило смерть людей (ч. 3 ст. 204 КК України).

За даними слідства, упродовж 17-19 березня 2022 року зловмисник, не являючись суб’єктом підприємницької діяльності та не маючи дозволу (ліцензії) для оптового продажу або роздрібної торгівлі алкогольною продукцією, реалізував місцевим мешканцям м. Южноукраїнськ алкогольний спиртовмісний напій невідомого походження, достовірно знаючи, що він не відповідає установленим державним стандартам щодо якості продукції та продаж його в умовах воєнного стану взагалі заборонено.

В результаті його злочинних умисних дій дві 18-річні місцеві мешканки та 40-річний чоловік померли після вживання вказаного напою. Ще 4 осіб віком від 17 до 40 років доставлені або самостійно звернулися до лікарні, де їм надано медичну допомогу.

Відразу після проведення комплексу первинних слідчих (розшукових) дій зловмисника затримано слідчими на підставі ст. 208 КПК України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

За інформацією Вознесенської окружної прокуратури

кількість переглядів: 322