Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2022

Місяць війни: правоохоронцями Миколаївщини зареєстровано понад 120 кримінальних проваджень (ВІДЕО)

                              

Із початку повномасштабної війни в Україні Миколаївська обласна прокуратура виконує свої конституційні функції у координації з іншими правоохоронними органами регіону.

Головні зусилля прокурорів зосереджені на документуванні злочинів, пов’язаних із воєнними діями та збройною агресією Російської Федерації. Відповідно до процедури, вносяться відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, проводяться необхідні першочергові слідчі дії, збирається фото-, відеоматеріали  та інші докази.

Так, за процесуального керівництва прокурорів слідчими управління Служби безпеки України в регіоні,  територіальними підрозділами та  слідчими Слідчого управління ГУ Нацполіціїї в області зареєстровано понад 120 кримінальних проваджень про злочини проти основ національної безпеки України, щодо перетину державного кордону України зі зброєю, проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.   

Із загальної кількості зареєстрованих кримінальних проваджень, 87 – це провадження за фактами порушень норм гуманітарного права проти цивільного населення, а саме: бомбардування міст та мирного населення, знищення об’єктів цивільної інфраструктури, навмисні вбивства, захоплення заручників тощо.

На даний час спільними силами тероборони та Збройними силами України затримано та передано правоохоронцям 59 військовослужбовців РФ. Усім військовополоненим повідомлено про підозру та обрано виключні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.


Працюємо далі….

 

кількість переглядів: 1077