Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2022

З України екстрадували "злодія в законі" з санкційного списку РНБО (ФОТО)

                              

«Злодій в законі» на прізвисько «Коба Руставський», до якого судом за клопотанням керівника Миколаївської обласної прокуратури застосовано екстрадиційний арешт, 6 квітня 2022 року Департаментом стратегічних розслідувань Національної поліції України переданий на кордоні з Польщею правоохоронним органам Королівства Іспанія.

З 2016 року «злодій в законі» перебував у міжнародному розшуку та розшукувався правоохоронними органами Іспанії за вчинення особливо тяжких злочинів, а саме створення злочинної організації, замовне вбивство,  зберігання майна, здобутого злочинним шляхом та ряду інших злочинів.

Вказана особа значиться у переліку осіб, стосовно яких застосовано обмежувальні заходи відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», введеного у дію Указом Президента України від 21 травня 2021 року.

Крім того, 5 квітня 2022 року на кордоні з Польщею правоохоронним органам Грузії переданий громадянин цієї країни, який перебував у міжнародному розшуку за вчинення злочинів на її території та відносно якого судом за клопотанням прокуратури Миколаївської області також застосовано екстрадиційний арешт.

Видачею вказаних осіб Україна виконує зобов’язання перед міжнародними партнерами, покладені на неї Європейською конвенцією про видачу правопорушників.

Незважаючи на військове вторгнення Російської Федерації на територію України прокуратурою Миколаївської області забезпечується належна робота на вказаному напрямку.

кількість переглядів: 1125