Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2022

Співпраця з окупантами на Миколаївщині - депутатці райради повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ФОТО)

                                

Керівником Миколаївської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутатці Баштанської районної ради у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, депутат райради з 19 березня 2022 року, під час окупації збройними формуваннями рф міста Снігурівка, вступила у злочинну змову з окупантами та добровільно погодилася на співпрацю з ними.

Підозрювана всіляко сприяла окупантам в організації і проведенні заходів політичного характеру, здійсненні інформаційної діяльності, спрямованої на підтримку держави – агресора та її збройних формувань, забезпечувала їх житлом та продуктами харчування, а також погодилась фактично виконувати функції управління містом від імені та інтересах окупаційного режиму.

Крім того, депутатка займалась організацією розподілу гуманітарної допомоги від імені рф, у т.ч. отриманої від українських волонтерів, з висвітленням таких заходів у російських засобах масової інформації, контролювала та організовувала переміщення мешканців до тимчасово окупованого ворожими військами м. Херсона.

Колаборантку викликано через родичів до слідчих органів для надання відповідних свідчень. У разі ухилення – до суду буде спрямовано клопотання про надання дозволу на її затримання та доставлення до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ в Миколаївській області.

За вчинене підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

 

кількість переглядів: 1284