Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2022

В обласній прокуратурі обговорено додержання конституційних прав засуджених та осіб, взятих під варту, в умовах воєнного стану (ФОТО)

                                         

5 травня 2022 року під головуванням першого заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури Дениса Фальченка проведено нараду щодо проблемних питань у сфері нагляду за додержанням законів при виконанні кримінальних покарань та інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, в умовах воєнного стану.

У нараді взяли участь керівники ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор», філії ДУ «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Миколаївській та Одеській областях, філії ДУ «Центр пробації» в Миколаївській області та представник Управління забезпечення діяльності у південному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань.

Увагу учасників наради звернуто на своєчасність і законність реалізації прав засуджених на дострокове звільнення від покарання, належне матеріально -побутове та медичне забезпечення в’язнів у місцях несвободи тощо.

Окрему увагу приділено питанню забезпечення належної організації діяльності органів пробації, недопустимості ухилення засуджених від відбування покарання в умовах воєнного стану. Наголошено на необхідності належного документування злочинної діяльності в місцях несвободи, зокрема шахрайських дій.

З учасниками наради обговорено шляхи подальшої співпраці, необхідності оперативного обміну інформацією щодо стану справ в місцях несвободи області.

Стан додержання законів при виконанні кримінальних покарань та інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, перебуває під постійним контролем обласної прокуратури.

 

кількість переглядів: 1154