Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2022

Прокурори спільно з поліцією та громадською організацією продовжують збирати докази воєнних злочинів рф

                      

Окружною прокуратурою міста Миколаєва здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у ряді кримінальних проваджень, розпочатих за фактами порушення міжнародних правил та звичаїв війни з боку рф (ст. 438 КК України).

З метою отримання додаткових доказів злочинної діяльності ворога організовано проведення додаткових оглядів місць завдання ударів.

Зокрема, 20 травня 2022 року проведено додаткові огляди одного з туристичних об'єктів міста, який був зруйнований внаслідок ворожої атаки, та закладу охорони здоров'я.

Огляди місця події проведено прокурорами спільно зі слідчими, криміналістами та вибухотехніками. Крім того, до участі в оглядах залучено представників однієї з  громадських організацій, яка спеціалізується на документуванні воєнних злочинів, та має достатній досвід роботи на території Донецької та Луганської областей.

Завдяки проведним слідчим діям здобуто додаткові докази, які в подальшому будуть використанні для притягнення до відповідальності винних осіб.

 Всі правоохоронні органи області скоординували свої зусилля та працюють в тісній співпраці щодо документування воєнних злочинів та притягнення винних осіб до відповідальності.

кількість переглядів: 1247