Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2022

Співпраця з окупантами - на Миколаївщині селищному голові та депутату повідомлено про підозру у держзраді

    

За дорученням керівника Миколаївської обласної прокуратури  30 травня 2022 року Первомайському селищному голові та депутату Первомайської селищної ради Миколаївського району повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, під час окупації російськими військами смт Первомайське та с. Білозірка у березні 2022 року  представники органів місцевого самоврядування добровільно перейшли на бік ворога.

Правоохоронці встановили роль та дії кожного з фігурантів.

Так, селищний голова закликав місцевих жителів не чинити збройного опору зс рф, забороняв спорудження блокпосту біля в’їзду до смт Первомайське та організував розміщення окупантів в приміщенні Білозірської школи.

А його "спільник" - депутат селищної ради, розмістив  окупантів у приміщенні школи у смт Первомайське, забезпечив їх водою та електрогенератором.
 
Підозрюваних затримано. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Миколаївській області за оперативного супроводу співробітників управління стратегічних розслідувань в області.

кількість переглядів: 1031