Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2022

В Україні та світі 1 червня відзначається День захисту дітей

                           

Свято покликане захистити малюків від насильства, голоду і неможливості отримати освіту і медичну допомогу. У цей день увага суспільства прикута до проблем та бід, з якими стикаються діти.

Цьогоріч такий день припадає на дію воєнного стану. Внаслідок повномасштабної збройної агресії рф в області постраждало 46 дітей, зокрема 10- загинуло, ще 36 дітей отримали поранення.

Крім того, військовослужбовці країни-агресора цілеспрямовано та цинічно знищують цивільну інфраструктуру, яка не має жодного відношення до воєнних об’єктів. Через регулярні обстріли території Миколаєва та області пошкоджено 12 закладів освіти, у тому числі 2 - школи - інтернати, повністю зруйновано 7 дитячих об’єктів.

На жаль, ці дані не остаточні, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Ювенальні прокурори щодня роблять усе можливе, щоб кожен, хто винен у злочинах, внаслідок яких постраждали діти, поніс невідворотне покарання.

Сьогодні необхідність захищати права наймолодших громадян на захист, розвиток і навчання вийшла на першій план. Разом ми обов’язково зможемо вибороти право на щасливе майбутнє для наших дітей.

кількість переглядів: 883