Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2022

Обстріл Очакова забороненими касетними боєприпасами – розпочато кримінальні провадження

                   

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у 2 кримінальних провадженнях за фактами порушень законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 30 травня 2022 року російські окупаційні війська обстріляли забороненими міжнародними нормами боєприпасами, спорядженими касетними зарядами, місто Очаків.

 

 

 

 

 

 

У рамках розслідування, 31 травня 2022 року прокурорами Миколаївської окружної прокуратури у співпраці з іншими правоохоронними органами, за участі спеціаліста- артилериста здійснено огляди місць обстрілів, допитано ряд свідків та потерпілих, оглянуто 7 пошкоджених об’єктів соціальної інфраструктури і житлових будинків. Вилучено уламки розірваних боєприпасів.

Докази, здобуті під час проведення слідчих дій безумовно будуть використані для доведення злочинної діяльності рф, у тому числі у міжнародних судових інстанція.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Миколаївська окружна прокуратура звертається до місцевого населення про надання до правоохоронних органів, окрім усного або письмового повідомлення про злочини окупантів, фото та відео доказів вчинення воєнних  злочинів. Просимо завантажувати їх на ресурс warcrimes.gov.ua, надавати до поліції та надсилати на електрону адресу окружної прокуратури [email protected].

Кожен факт ретельно досліджено, зафіксовано пошкодження та зібрано відповідні докази щодо порушення військовими рф міжнародних правил та звичаїв війни.

кількість переглядів: 1397