Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2022

За принципової позиції прокуратури держзрадниці та «коригувальнику» обрано більш суворіші запобіжні заходи

                                    

Миколаївській апеляційний суд  задовольнив апеляційні скарги Миколаївської обласної прокуратури та обрав більш суворіші запобіжні заходи двом мешканцям м. Миколаєва – 51-річній жінці, підозрюваній у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), та 47-річному чоловіку, підозрюваному у несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення та розміщення Збройних Сил України (ч.3 ст. 114-2 КК України).  

Прокурори не погодилися з попередніми рішеннями суду та оскаржили їх в апеляційній інстанції, наполягаючи на обранні більш суворіших запобіжних заходів.

Відтак, завдяки принциповій позиції прокурорів жінці замість домашнього арешту обрано тримання під вартою без права внесення застави, а чоловіку - замість тримання під вартою із заставою у розмірі 200 тис грн  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 560 000 грн.   

Як вже повідомлялось раніше, жінку затримано у травні 2022 року.  Вона, діючи у складі агентурної мережі, переслала на мобільний телефон організатора фотозображення документа із зазначенням персональних даних 71 військовослужбовця однієї з військових частин України.

Чоловіка було затримано у серпні цього року. Він через групи в соціальних  мережах та месенджерах передавав ворогу координати позицій українських військових, розташування військової техніки та маршрути їх руху у регіоні.  
 

 

 

кількість переглядів: 1479