Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2022

Розтрата бюджетних коштів при ремонті території Артезіанської свердловини – судитимуть колишнього селищного голову

                                          

Первомайською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього селищного голови однієї з селищних рад Первомайського району за фактами розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, (ч. 3 ст. 191 КК України) та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч.1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2019 та у 2020 році між селищною радою та приватним підприємством укладено три договори підряду щодо капітального ремонту зони санітарного захисту Артезіанської свердловини.

Представник замовника – селищний голова, маючи умисел на розтрату бюджетних коштів, підписав та видав офіційні документи, які містили завідомо неправдиві відомості стосовно фактично виконаних робіт, завищивши їх обсяги та вартість.

На підставі недостовірних документів на рахунок підприємства безпідставно перераховано понад 125 тис грн бюджетних  коштів.
         
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному  порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 978