Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2022

Отруєння сурогатним алкоголем, що спричинило смерть трьох людей – 19-річного мешканця Южноукраїнська засуджено до 8 років 2 місяців позбавлення волі

                                       

За підтримання публічного обвинувачення прокурором Южноукраїнського відділу Вознесненської окружної прокуратури 19-річного мешканця м. Южноукраїнськ засуджено до 8 років 2 місяців позбавлення волі за збут  незаконно виготовлених підакцизних товарів, що становить загрозу для життя і здоров’я людей та призвело до отруєння і смерті осіб (ч. 3 ст. 204 КК України).

У судовому засіданні доведено, що наприкінці 2021 року зловмисник, не являючись суб’єктом підприємницької діяльності та не маючи дозволу (ліцензії) для оптового продажу або роздрібної торгівлі алкогольною продукцією, через мережу «Інтернет» у невстановленого виробника придбав спиртовий концентрат (метанольний розчин). У період дії заборони на продаж алкогольних напоїв через військовий стан, зазначену продукцію  він реалізував мешканцям міста Южноукраїнська.

В результаті злочинних дій обвинуваченого 8 осіб отримали отруєння метанолом, з яких троє, в тому числі дві 18-річні дівчини, померли наступного дня після вживання «фальсифікату».

Обвинувачений перебуватиме під вартою до вступу вироку у законну силу.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).
 

 

 

кількість переглядів: 967