Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2022

Прокуратура через суд вимагає повернути державі особливо цінні землі Національного природного парку «Бузький Гард»

                                  

Вознесенська окружна прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування рішення Олександрівської селищної ради, державної реєстрації прав власності та повернення у власність держави п’ятьох особливо цінних земельних ділянок загальною площею 10 га вартістю понад 180 млн гн, розташованих у межах природно-заповідного фонду Національного природного парку «Бузький Гард» .
 
Установлено, що селищна рада, усупереч вимог діючого законодавства, зазначені земельні ділянки незаконно передала у власність п’ятьох  громадян для ведення особистого селянського господарства.

Реагуючи на наявне порушення законодавства, прокурор звернувся із позовною заявою до Вознесенського міськрайонного  суду Миколаївської області.  У справі вже відкрито провадження, розгляд її триває.
 
Довідково: Національний природний парк «Бузький Гард» створений Указом Президента України 30 квітня 2009 р. Загальна площа території парку становить 6138,13 га.  Він є об’єктом Смарагдової мережі Європи. У складі парку нараховується понад 1000 видів рослин, 34 з них -  занесені до Червоної книги України, та 27 видів червонокнижних хребетних тварин.

 

кількість переглядів: 1017