Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2022

На Миколаївщині судитимуть інтернет-шахрая, який здавав вимушеним переселенцям неіснуючі квартири

                                          

Прокурором Первомайської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 28-річного чоловіка за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно, а також за фактом таємного викрадення чужого майна у період дії воєнного стану (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 185 КК України).

Слідством встановлено, що мешканець смт Єланець  на платформі OLX розмістив оголошення про надання в оренду квартир у місті Ужгород особам, які вимушені були залишити свої домівки через бойові дії. За свої послуги зловмисник брав передоплату, однак після надходження грошей на рахунки, припиняв зв’язок з громадянами. Серед ошуканих, які прагнули знайти безпечний прихисток, жінки з дітьми.

У ході розслідування встановлено 16 епізодів його злочинної діяльності.

Крім того, аферист шахрайським шляхом заволодів телефоном жінки, в якій винаймав житло, та з через мобільний додаток втрутився до онлайн-банкінгу, отримавши можливість розпоряджатися її картковими рахунками.

Зловмисник перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось Первомайським райвідділом поліції під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 990